Összes oldalmegjelenítés

2013. március 20., szerda

Veszélyes étrendkiegészítők


Talmácsi Gábor nemrég ijesztő allergiás tünetekkel került kórházba, melyet egy táplálékkiegészítő okozott. Bár ezek a szerek legtöbbször hasznosak, egyes fajtáiknál nem tudhatjuk, pontosan mi is került a dobozba. Ez pedig akár életveszélyes is lehet. A Life.hu utánajárt a témának.
Edzésről a kórházba
Talmácsi Gábor épp a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának 2013-as versenyeire készült, amikor a konditermes edzésről mentővel kellett a kórházba szállítani. A roham oka egy reggel bevett táplálékkiegészítő volt, amely - bár antiallergénként volt hirdetve - mégis tartalmazott némi propoliszt, melyre Gábor allergiás. A tünetek csak később, az edzőteremben jelentkeztek: a versenyzőnek viszketett a szeme, ijesztően feldagadt az arca, és légzési nehézségei is támadtak, így azonnal mentőt hívtak hozzá. A kórházban csak éjfél körül szűntek meg Gábor panaszai, de a döbbenet jóval tovább megmaradt: a versenyző kifejezetten ügyel arra, hogy megfelelő, biztonságos készítményeket szedjen, és mindennek pontosan utánanéz. Itt azonban a körültekintés sem segített, ráadásul az orvosok is megerősítették, hogy az ilyen roham akár életveszélyessé is fajulhatott volna.

Forrás: http://www.life.hu/gyogyulj/20130108-veszelyes-etrendkiegeszitok-talmacsi-gabort-is-ezek-juttattak-korhazba.html#

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése